Voor mantelzorgers

Diabetes, zo doe je dat samen

Mantelzorgers zijn heel belangrijk in de begeleiding van iemand met een verstandelijke handicap en diabetes. Als mantelzorger heeft u vaak een speciale band met degene voor wie u zorgt. Ook bent u soms een voorbeeld voor hem of haar.
Daarnaast heeft u misschien ook te maken met de begeleiders die betrokken zijn bij de zorg voor uw naaste. Met hen samenwerken is dan belangrijk. 

Enkele laatste tips om samen te werken met begeleiders:

  • Stel de begeleiders op de hoogte van de manier waarop u uw naaste ondersteunt in zijn diabetes zorg.

  • Blijf ook al loopt de behandeling al jaren af en toe met de begeleiders en behandelaars praten over hoe de zorg om diabetes momenteel gaat. Zo ontstaat er over en weer ruimte om knelpunten te formuleren en is er ruimte om gevoelens te uiten.

  • Begeleiders kunnen soms, net als mantelzorgers, dienen als voorbeeldfunctie of als bron van motivatie bij de zorg van hun diabetes.

Bekijk ook eens de veelgestelde vragen en de weetjes bij Wist u dat..?. Onder ervaringsverhalen vind je alle verhalen nog eens op een rij. Lees ook de ervaringsverhalen van de begeleiders eens, ook zij hebben tips en ervaringen die u kunnen helpen.