Voor mantelzorgers

Helpen bij gezond eten en koken

Soms is het moeilijk om de balans te vinden tussen aan de ene kant de wensen van uw familielid of vriend, en aan de andere kant ingrijpen in gezondheid. U bent niet de enige die dit lastig vindt! Hieronder staan veel gehoorde dilemma’s. En lees hier hoe anderen daar mee omgaan.

Ze mag al zo veel niet, dus wil ik haar verwennen met iets lekkers. Het is helemaal niet leuk om altijd maar met gezond eten bezig te zijn. Maar dat is eigenlijk niet goed voor haar gezondheid.

Hij voelt zich zo anders dan de anderen op zijn werk. Hij volgt een streng dieet en zijn collega’s snacken er op los. Dus geef ik hem fruit en groente mee, maar dat vindt hij natuurlijk helemaal niet leuk.

Ze is volwassen en kan heel goed voor zichzelf zorgen. De diëtist heeft ook veel goede adviezen gegeven. Maar toch maak ik me iedere keer weer zorgen als ik haar iets zie eten waarvan ik denk dat het niet goed voor haar is. Daar hebben we vaak geruzie over.

Natuurlijk wil ik het beste voor haar gezondheid, maar die adviezen van de verpleegkundige passen niet goed bij hoe wij leven. Vaak snap ik ook niet waarom het allemaal zo anders moet dan we gewend zijn.